En viktig lärdom

php är inget kul när det går sönder

by Christopher Wendels on september 10, 2010

För den som försökte komma åt min sida igår, så var det ingen enkel uppgift. Det gick nämligen inte. Jag höll glatt på att uppdatera lite filer och koda om lite funktioner.

Klant som jag var så lyckades jag göra en liten miss. Jag glömde en ?> i en relativt viktig fil. Baaaam! Så låg sidan nere. Eller ja, tekniskt sett så låg inte sidan nere, men det enda som var synligt var dödens vita skärm.

Normalt sett så är sådant inget problem, bara det att jag igår inte kom åt min FTP. Så jag har nu lärt mig något. I och för sig något jag redan visste. Rättare sagt kanske jag har blivit påmind av vikten utav att alltid ha en back-up, att aldrig leka med saker som är live utan att testa på beta först, och hur frustrerade det är att debugga PHP med die('gotThisFarTryFurtherDown');