Billigare att betala än att ta en strid

by Christopher Wendels on november 5, 2010

Samsung står inte upp för sitt märke

Läste just om killen som köpt en Samsung produkt som visade sig vara från Frankrike. Självfallet trodde han att han hade köpt en svensk produkt genom en svensk hemsida. Lång historia kort så har den hemsidan gått i konkurs och Samsung Sverige vill inte ha med fallet att göra.

Sjukt klantigt av Samsung
Argumentet är att Samsung har rätten på sin sida. Grattis Samsung! Jag skrev nyligen om hur man bör hantera kritik av sitt varumärke på nätet. Det som kanske hade varit bra att nämna i det inlägget – som jag tyckte var uppenbart – är att man ska utgå ifrån att varje kund är en ambassadör för varumärket.

Vad det kostar Samsung att laga en produkt
Samsung menar att kostnaden för att laga produkten är SEK 2 100,00. Kostnaden är egentligen långt mycket mindre eftersom det är priset som kunden skulle ha betalat.

Vad kostnaden för att INTE laga produkten egentligen är
Förutom artikeln i GP som alla läsare nu glatt uppmärksamt och det här blogginlägget så kommer det säkert skrivas mer om incidenten. Varje person som nu läser om det inträffade kommer att tänka två gånger innan man köper något från Samsung. Jag nämnde att varje nöjd kund är som en ambassadör. Tänk vad glad den där killen hade blivit om Samsung hade sagt:
- Egentligen är detta ärendet något som vi inte ansvarar för, men självklart så hjälper vi dig nu när återförsäljaren inte längre finns kvar.
Visst, man kanske inte hade fått det publicerat i tidningen, men man hade sluppit all den negativa kritik som publiceras nu…

Kritik på nätet är en rolig sak. Den finns kvar i princip för all framtid.