Lite väl uppenbart kanske?

by Christopher Wendels on oktober 7, 2010

Webbhotell Bygger Länkar

Webbhotell City Network arrangerar en tävling där man kan vara med och vinna en iPad. Inget fel i det. Kul egentligen. Men hur var det man anmälde sig? Just det, bra där med länken.

I See What You Did There

Sidan som de kräver att man länkar till för att vara med har just nu 30 tweets, 31 push och 56 delningar på Facebook med 52 kommentarer.

Jag vill gissa att mindre än 10% av de som länkat till tävlingen varit intelligenta nog att sätta ett rel=nofollow attribut på länken.

Vad kostar en iPad? – Just det, rätt billigt sätt att köpa länkar på. Jag jobbar ju med det här, så jag ser igenom det hela, men flera andra gör det inte.

Varför ska jag länka med nofollow?
För att dra det långa kort. Du sätter en länk mot en eventuell betalning – en iPad. Enligt Googles riktlinjer är detta att ta betalt för en länk. De som säljer länkar bestraffas gärna för det. Däremot är risken otroligt liten i Sverige. Jag ser dagligen hur sidor köper och säljer länkar som idioter, utan några konsekvenser. Google bryr sig inte om vad som händer i Sverige lika mycket som, säg Tyskland, men det kommer inte att hålla i sig.

Undrar om jag vinner en iPad. Skulle inte tro det. Det som skulle vara intressant att veta är om mitt bidrag till tävlingen fortfarande är giltigt trots att jag satt länken som nofollow?