Bert Karlsson är inte heller förvånad över SD

by Christopher Wendels on september 20, 2010

Bert Karlsson gör en korrekt analys

Jag är inte förvånad över hur det gick i valet. Jag är besviken, självklart, men aldrig förvånad. Sverigedemokraterna tog sig in i Riksdagen. Grattis, Jimmy Åkesson.

Jag tycker inte om Sverigedemokraterna, men jag tycker att när svenska folket till ~5,8% stödjer ett parti som SD så har något gått snett. Det är ett tecken på att Sverige saknar den politiska mångfald som krävs för att ha ett fungerande demokratiskt samhälle som bygger på ett partisystem.

Bert Karlsson fick igår kväll frågan om varför han tror att SD fick så många röster. Jag håller med honom i hans analys. Han svarade nämligen,

Folk är förbannade. De andra partierna har valt att inte behandla frågor som väljarna uppenbart tycker är viktiga.

Jag vet inte om det var hans ord exakt, men jag är relativt säker. Den som orkar kan försöka navigera SVT Play för att hitta reprisen. Jag gav upp efter 10 minuter, och då vill jag hävda att jag är bra på att använda Internet.

Vi får se vad de närmsta 4 åren har att bjuda på, men en sak är säker. Jimmy Åkesson med hejarklack kommer inte att sätta sig tyst längst bak i klassen. Sha la la la la la…

UPDATE: Just nu så sprider alla den här filmen på FB. Varför tvingade vi inte bara alla svenskar att se den innan valet?

Bädda in: