Toppluvan Som Hotar Mångfalden

by Christopher Wendels on augusti 18, 2010

Jag tycker om att läsa Nikke Lindqvists blogg. Han tar upp intressanta teman mellan sökmotoroptimering och politik och lite annat kul. Igår läste jag ett inlägg där han har trollat fram en toppluva mot Sverigedemokraterna. Jag tycker det är en kul idé. I yngre dagar så hade jag en t-shirt med liknande motiv, fast då var det vänstern som hamnade i papperskorgen.

Först och främst så vill jag göra klart två saker innan jag fortsätter med det här inlägget. Jag bor utomlands och har redan röstat. Jag röstade inte på Sverigedemokraterna.

Däremot så stödjer jag partiets existens. Jag tror mycket starkt på en politisk mångfald. Det demokratiska systemet vi har bygger på en öppen och transparent kommunikation. Jag blir upprörd när jag hör partier som säger att de absolut kommer vägra att föra en debatt eller dialog med Sverigedemokraterna. Det är inte hälsosamt. Om man inte diskuterar de punkter som Sverigedemokraterna tar upp och de åsikter som SD företräder så har vi en grupp i Sverige vars åsikter inte representeras.

När vi inte diskuterar och inte lämnar alla åsikter fritt rum att existera så hotar vi inte bara den politiska mångfalden utan även demokratin. När SD-politiker hotas till livet i sina valda ämbeten, då är vi riktigt långt ute till havs utan en segelbåt! Nu är det ju så, som vi förmodligen alla misstänker, att det är den radikala vänstern som står för den typen av odemokratiskt beteende – och den radikala vänstern är ett mycket större hot emot Sverige än vad SD någonsin kommer att bli.

Jag säger inte att en mössa kommer att göra någon skillnad hit eller dit. Själv tycker jag att den är rätt rolig. Problemet är att Sverigedemokraterna inte behöver mer allmänt dålig PR. Argumentet >>SD är dåliga för de är främlingsfientliga<< är helt meningslöst eftersom det finns många människor som uppenbarligen inte delar den synen, men väl håller med partiet i vissa frågor. Det bästa sättet att hantera Sverigedemokraterna är att tackla dem där de är som sämst: i den politiska arenan. Låter man SD härja fritt utan att diskutera de frågor som deras väljare stödjer så tvingar man dessa personer till partiet.